woensdag 28 juli 2010

Ik ben tegen dit huwelijk!!!

Muziek heeft experimenten nodig om vooruit te gaan. Dit wil echter niet zeggen dat elke fusie geslaagd is. Sommige fusies zijn gemakkelijk, funk en rock bij elkaar produceert bijvoorbeeld meestal wel wat muziek die ok is. En blues en arabische muziek gaat ook goed samen. (zoek op: NO Blues) Rap en metal is meestal wat ongelukkig, maar uit Rage against the machine blijkt wel dat dit niet altijd mislukt.

Techno en metal, dat is moeilijker samen te voegen. Eigenlijk zijn de enige succesvolle pogingen die ik ken kruisingen tussen EBM en industrial metal, zoals A violent work of art en The Kovenant. Natuurlijk helpt het daarbij dat industrial metal repeterend is en al synths bevat, dus al sterk lijkt op EBM.

Maar natuurlijk gaan we het hebben over een band die gaat waar niemand voorging, omdat gezond verstand zegt dat het geen goed idee is: Xe-NONE.

Iedereen kent natuurlijk Eurodance. Dit genre bestaat uit door producers bedachte flutbonk, gezongen door no-name artiesten met auto-tune. Doel is om tieners met spoed van hun zakgeld te scheiden, voordat het naar een andere melkkoe verdwijnt. Dat is het enige bestaansrecht van Scooter, 2 Unlimited en nu weet je meteen hoe een gedrocht als E-rotic (die naam is wel heel dubbelzinnig) tot stand kwam. In Oost-Europa is dit genre immens populair en daarom kunnen we elk songfestival genieten van minderjarige zangeresjes op beats. Duidelijk mag zijn dat artistieke waarde zoeken in dit genre een ondankbare taak is.

Xe-NONE komt uit Rusland en Russen zijn natuurlijk dol op Eurotrash. En deze Russen zijn ook dol op metal. Dus wat doe je: maakt Euro-metal!

En het klinkt ongeveer zoals je zou verwachten, namelijk vreselijk. En om het nog eens extra erg te maken kan de zangeres niet eens zuiver zingen. Nemen ze alle bagger over van een gedoemd genre en vergeten ze om de stem van de zangeres met studiomagie op te leuken. Kijk, zo ziet een mislukte fusie eruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten