zaterdag 3 juli 2010

The drugs don't work.

Meestal maak ik bandjes belachelijk die geen enkele muzikale tractie hebben. Mensen die beter hadden kunnen leren spelen voor ze op het podium klommen of diegenen die denken dat het maken van een clip voldoende reden is om door te breken.

Gelukkig hoef ik niet alleen dode paarden te trappen. Er zijn ook band waarbij ik mij afvraag of ze een platenbaas betrapt hebben met kinderporno, omdat ik anders geen reden voor een contract kan bedenken. Of er gaat live iets helemaal mis.

Salem (die uit Michigan) behoort tot de laatste categorie. Ik wil niet zeggen dat ik kapot ben van hun muziek, integendeel, maar ik kan enige artistieke waarde ontwaren voor liefhebbers van emo-geneuzel met elektronica. Bovendien schijnen ze door enkele bladen te zijn opgemerkt waaronder NME en de Italiaanse editie van de Rolling Stone (hoewel ik in het midden laat of deze editie met de Amerikaanse kan vergeleken worden). Dus ik mag ze tenminste serieus nemen.

Dus ik neem aan dat ze live op zijn minst tegenvallen of beter. Maar dit is voor veel aanwezigen waarschijnlijk het meest waardeloze optreden wat ze ooit gezien hebben. Een rapper die hopelijk meer drugs opheeft dan hij aankan. Hopelijk, want anders heeft hij een hersenbeschadiging. Een meid die richting mijn type zou zijn als ze vrolijk zou kijken en niet wat nors aan het kettingroken was achter wat knoppen. Als laatste haar tweelingbroer in attitude achter een ander kastje. En het klinkt nog shitter dan het eruit ziet. Ik had echt moeite om het hele filmpje uit te zitten, herhaaldelijk. Ik weet het, ik ben een enorme bikkel.



Bonus: Ik vond nog meer materiaal van hetzelfde optreden. Nu probeert het meisje te zingen, terwijl duidelijk is dat ze net zo van de wereld is als de voorgaande rapper. En nu ze wat meer in beeld is, kan ik melden dat richting mijn type niet genoeg is om te voorkomen dat ik hard zou wegrennen van alle verkeerde signalen (redlights, ;) ) die ze uitstraalt. Oh, ik denk dat dit het ergste muziekstuk gaat worden dat ik dit jaar ga vinden. Hoe overtref ik dit nog? :S

Geen opmerkingen:

Een reactie posten