zaterdag 21 april 2012

Bye, bye Rutte I

Ik had mij voorgenomen om de rit maar uit te zitten met dit kabinet. Ik was niet blij met een gedoogconstructie tussen een verdeelde middenpartij, een liberale partij die liberale beginselen op alle gebieden verkwanseld, behalve de neo-liberale ideeën die juist zo problematisch bleken en een zootje ongeregeld onder leiding van een zeer intelligente, maar knettergekke politicus die zijn eigen lafheid overschreeuwd.

Laf ja, want op verantwoordelijkheid voor nare beslissingen heb ik Wilders nog niet durven betrappen. Nu ook niet, nu Nederland moet bezuinigen in het kader van een Europees verdrag waar dit kabinet zelf voor gevochten heeft en Wilders blijkbaar nu alleen geschikt voor Zuid-Europeanen vindt. Dat dit ons land op de langere termijn alleen verder in de problemen brengt is voor Wilders geen probleem. Zolang hij maar in de kamer komt.

Gelukkig is het goede nieuws dat Wilders het enige kabinet waarop hij enige invloed op kan uitoefenen opgeblazen heeft CDA en VVD waren de enige partijen die in de mestwalmen van het ressentiment konden hangen. Verhagen heeft zijn toekomst aan dit kabinet verhangen omdat de CDA nou eenmaal alles doet om te regeren. Zij hebben echter wel genoeg van verbaal afgeschoten worden door de PVV. De VVD vond het wel best zolang zij een keertje een premier konden leveren. Willen ze dat nog een keer doen, zullen ze echt over links moeten gaan. Pijnlijk, maar met wat water bij de wijn kunnen nu wel structurele hervormingen doorgevoerd worden. Met links kun je wel zaken doen, maar dan moet je de PVV thuislaten.

We raken misschien een A kwijt, maar misschien hebben CDA en VVD dit lesje van 4 miljard geleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten